Weekends

Unna dig en hälsoweekend där du själv väljer de aktiviteter du vill delta i.
Nyttja vår bassäng och träningslokaler och njut av vårt vackra naturområde med promenadvägar.
En helg för att komma igång, hitta balansen eller bara vara!
Österåsens Hälsohem har som nyckelbegrepp helhetssyn på människan.

 

Hösten 2018

Akvarell 7-9/9

När sensommarluften fyller Österåsens vackra omgivning varför inte passa på att boka en akvarellweekend med utbildad ledare.
Välkomna att delta, nybörjare som van. Ta gärna med eget material om du har, vi lånar också ut penslar och färg. Papper ingår i kursen.

 

Naturweekend 7-9/9

Förläng sommaren med en skön helg där vi njuter av natur och kulturpromenader, besök vår örtagård och har Qigong utomhus om vädret tillåter. Inspirerande föreläsning om hälsa i skog och natur. Du kan även delta i våra motion & avspänningspass under helgen.

 

Skrivarweekend 5-7/10

Att skriva och formulera sig är för många ett bra sätt att vårda sin hälsa. Denna weekend kommer vi att ha inriktning mot terapeutiskt och självbiografiskt skrivande. Vana vid att skriva behövs inte du är välkommen som du är!

 

Matlagning 5-7/10

Under helgen får du möjlighet att laga god och nyttig mat under lättsamma former. Detta varvas med föreläsning och motionspass för dem som vill. Efter helgen har du förhoppningsvis fått massor av inspiration.

 

Energiboost! 26-28/10

En träningshelg som passar alla, från nybörjare till de som redan tränar aktivt. Träffa andra positiva människor som delar ditt intresse och få en energiboost till träning. Njut av god, nyttig mat och inspirerande träning för kropp och själ i vår unika inne- och utomhusmiljö.

 

Mindfulness 9-11/11

Unna dig en helg med Mindfulness och Compassion för ett bättre mående. Övningar med fokus på uppmärksamhet och avspänning, allt i kärleksfull självmedkänsla.

 

Retreat 15-18/11

En helg med tystnaden i centrum. Helgen startar redan på torsdagseftermiddagen. Anordnas av Svenska Kyrkan.

 

Jul-pysselweekend 14-16/12

Delta i pysselaktiviteter där du får inspiration och låter kreativiteten flöda. Få små tips & idéer även kring julbordet. Må gott av frisk luft och härlig natur. Basta och bada i vår 32gradiga bassäng och delta gärna i våra motions och avspänningspass under helgen.